С наближаването на всяко световно първенство по футбол, една от

...
 С наближаването на всяко световно първенство по футбол, една от
Коментари Харесай

Големите звезди, които пропускат Мондиала

 

С наближаването на всяко международно състезание по футбол, една от най-обсъжданите тематики постоянно е обвързвана с огромните звезди, които по една или друга причина ще са принудени да гледат най-големия конгрес пред тв приемниците.Първата и съществена причина за сходни отсъствия е, че дадена страна не се е класирала.Другите две аргументи идват с течение на времето, като те са още по-тежки и сложни за преглъщане - травма или просто треньорско решение даден състезател да не попадне в селекцията.
-->
За втори следващ път терените на Мондиала ще останат без " Fratelli d`Italia " - химна, изпят с цялостно гърло от някои от най-изявените играчи в света.Сред отборите с най-голям ранкинг на ФИФА, които останаха отвън Мондиала са Швеция, Колумбия, Чили и Нигерия. Но вместо тях място измежду най-дорбите 32 отбора откриха не по-слаби национални селекции.

Отборът на некласираните на Мондиала

Вратар: Джанлуиджи Донарума (Италия) - Младият пазач, който на 23-годишна възраст към този момент има над 300 мача в мъжкия футбол, завоюва наградата за вратар ¹1 и състезател ¹1 на Евро 2020, както и наградата за вратар ¹1 в света за 2021-а, няма да играе на Мондиал, единствено година след най-големите си триумфи. Стражът на ПСЖ ще бъде един от тези, които ще бъдат най-ярките самостоятелни неналичия поради некласирането на Италия.

Защитнци: Леонардо Бонучи (Италия) - Той също имаше съществена роля за европейската купа на Италия, а даже вкара и гол за Скуадрата във финалния мач против Англия на " Уембли ". Иситнски водач в защитата и 50% от един от най-силните защитни тандеми на новия век въобще - този с Джорджо Киелини.Давид Алаба (Австрия) - Дългогодишният защитник на Байерн (Мюнехн), към този момент втори следващ сезон се показва на нормалното високо равнище и в Реал (Мадрид).

През пролетта той победи с Шампионска лига и купата в Испания, усили броя си титли на 31, като продължава да е измежду най-хубавите бранители в международния футбол. Алаба обаче е звезда на една от междинните по мощ европейски страни - Австрия, поради което по този начин и не е записал минути на Мондиал, няма да го направи и в Катар.

Милан Шкриняр (Словакия) - Централният защитник на Интер последователно се трансформира в един от най-хубавите на поста си, а неслучайно интерес към него имат Барселона, ПСЖ, както и клубове от британската Висша лига. Страхотна физика, футболен разсъдък и експедитивност за растежа си, Шкриняр е същинска непреодолима стена в защитата на Интер, само че и той сходно на Алаба, носи своите последици от това, че е роден в една по-скромна футболна нация като Словакия.

Халфове и нападатели: Жоржиньо (Италия) - След европейската купа с Италия, последвала и Шампионската лига с Челси, за която Жоржиньо имаше основна роля, мнозина смятаха, че той е най-достойният да вземе наградата " Златна топка " за 2021-а.

Халфът на Челси, който в последните години е измежду най-хубавите на поста си, е прекомерно евентуално да завърши своята кариера без нито един мач на Модниал с оглед наближаващия му 31-и рожден ден след месец.

Артуро Видал (Чили) - Той е измежду най-успешните играчи, триумфирал с купите на Чили, Италия с два отбора, Германия и Испания, както и с Копа Либертадорес отпреди няколко месеца. В последните 15 години Видал постоянно е считан за един от най-силните и непрекъснати халфове.

Марко Верати (Италия) - Едва ли през 2014-а, младият тогава халф на ПСЖ си е мислел, че спортният му дебют за Скуадрата на Мондиала в Бразилия в действителност може и да се окаже последната му поява на подобен конгрес - кой да допусна.

Мартин Йодегор (Норвегия) - През 2014-а, до момента в който България гостуваше в Осло в европейска подготовка, на терена се появи едно 15-годишно момче, а за него всички споделиха, че ще бъде идната суперзвезда на футбола. Реал (Мадрид) побърза да го купи, само че нещата за Йодегор забуксуваха. Но през днешния ден, на 23 той е главната движеща мощ на Арсенал - водачът във Висшата лига, като хората сигурно щяха да се радват да го видят в Катар.

Елинг Холанд (Норвегия) - В Катар няма да бъде и друго норвежко знамение, което не стопира да стресира всяка защита в Англия и по европейските терени. На 22 години той към този момент има умопомрачителните 178 гола в клубния футбол, а всеки се чуди до какви числа ще набъбне головата му сметка през годините.

Мохамед Салах (Египет) - Преди четири години звездата на Ливърпул сбъдна фантазията си и изведе Египет на международни финали, само че този път фантазията му бе разрушена по най-болезнения метод. През януари негов пропуск от дузпа се оказа съдбовен във финала за Купата на Африка, а два месеца по-късно изпусна дузпа и в решителния бараж за Мондиала, още веднъж против Сенегал, като този път Египет няма да бъде част от 32-та най-силни отбора в света.

Златан Ибрахимович (Швеция) - Макар на 41 години, малтретиран от травми и надалеч от най-силните си години, просто няма по какъв начин да не сложим Златан в тази ранглиста щом е деен състезател. Безспорна икона на футбола, един от знаците на играта през новия век, само че изпъстрената с искра кариера на Златан, остана единствено с два Мондиала, последният от които преди 16 години.

Резерви на този отбор: Ян Облак (Словения), Джорджо Киелини (Италия), Мигел Алмирон (Парагвай), Хвича Кварацхелия (Грузия), Рияд Марез (Алжир), Виктор Осимен (Нигерия), Пиер-Емерик Обамеянг (Габон).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР